Jakobsen heeft snelste benen onder Atomium, Van der Poel is eindwinnaar

BBT Brussel-1-2

De laatste etappe van de Baloise Belgium Tour 2023 is een prooi geworden voor Fabio Jakobsen. In een koninklijke sprint in Brussel haalde hij het voor Jasper Philipsen en Thibau Nys.

De slotetappe rond Brussel was er eentje op maar van de snelle jongens. De traditionele vlucht van de dag – zeven renners reden na 25 km weg – werd door de sprintersploegen een hele dag onder controle gehouden. Meer dan twee minuten was het zevental nooit gegund.

Vluchter Alex Colman hield aan zijn avontuur het Super 8 eindklassement voor de Strijdlust over. De renner van Sport Vlaanderen-Baloise had in de eerste etappes al wat punten gesprokkeld en kreeg geen concurrenten mee in zijn wiel.

2-1 voor Jakobsen

Op 14 kilometer van het einde werden met Kobe Vanoverschelde en Thimo Willems de laatste vluchters tot de orde geroepen. De massasprint was onvermijdelijk.

Mathieu van der Poel kroop in de laatste kilometer nog eens in de rol van lead-out voor ploegmaat Jasper Philipsen, maar de Vlam van Ham moest in een koninklijke sprint de duimen leggen voor Europees kampioen Fabio Jakobsen. De Nederlander was vrijdag ook al de snelste in Knokke-Heist. Thibau Nys, zaterdag nog tweede in Durbuy, sprintte naar een knappe derde plaats.

Eindzege voor Van der Poel

De eindzege van Van der Poel kwam op de slotdag niet meer in gevaar. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck veroverde ook de eindzege in het Ladbrokes Puntenklassement. De Tsjech Mathias Vacek gaat naar huis met de gele trui in het X20 Jongerenklassement.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt