Jasper Philipsen triomfeert in Knokke-Heist

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 2
Jasper Philipsen heeft de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven. In een massasprint in Knokke-Heist was hij sneller dan Danny Van Poppel en leider Mads Pedersen. Pedersen begint morgen aan de tijdrit in Scherpenheuvel als leider.

Een groep van zes renners reed al vroeg in de wedstrijd weg: drie Belgen Yentl Vandevelde, Theo Bonnet en Jacob Relaes en drie Nederlanders Yoeri Havik, Daan van Sintmaartensdijk en Nick van der Meer. Het peloton hield de ontsnapping binnen schot met een maximale voorsprong van drie minuten.

Vooral Alpecin Fenix (voor Jasper Philipsen), Quick-Step Alpha Vinyl (voor Fabio Jakobsen) en Trek Segafredo (voor leider Mads Pedersen) deden hun duit in de zaak. Op 15 kilometer van de meet volgde een algemene hergroepering.

Quinten Hermans sprokkelde nog belangrijke seconden in de Gouden Kilometer, maar de onvermijdelijke massaspurt op de Wandelaar in Knokke-Heist was een feit. Leider Mads Pedersen ging als eerste aan, maar Jasper Philipsen kon hem in de laatste 75 meter nog remonteren. Danny Van Poppel finishte tweede voor Pedersen.

Pedersen begint morgen met een voorsprong van 6 seconden op Philipsen aan de tijdrit in Scherpenheuvel-Zichem. Tim Wellens volgt op 12 seconden.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt