Jonge toppers Evenepoel en Jakobsen in Baloise Belgium Tour

evenepoel2904
Remco Evenepoel zal binnenkort voor het eerst in een rittenkoers op Belgische bodem te zien zijn. De 19-jarige neoprof van Deceuninck-Quick Step staat op 12 juni aan de start van de Baloise Belgium Tour. En met de snelle Nederlander Fabio Jakobsen brengt de ploeg van Patrick Lefevere nog meer jeugdig talent in stelling.

De eerste rit van de Baloise Belgium Tour, een vlakke etappe van Sint-Niklaas naar Knokke-Heist, is meteen een kolfje naar de hand van Fabio Jakobsen. De 23-jarige Nederlander was dit seizoen al goed voor drie overwinningen, waaronder een magistrale sprintzege in de Scheldeprijs, die hij voor het tweede jaar op rij wist te winnen.

Voor Remco Evenepoel is de Baloise Belgium Tour, een vijfdaagse rittenkoers buiten categorie (2.HC) uit de UCI Europe Tour, een mooie gelegenheid om zich voor eigen publiek te tonen. Met een individuele tijdrit in Grimbergen en een stevige Ardennenrit in en om Seraing krijgt de regerende juniorenwereldkampioen in het tijdrijden en op de weg de gelegenheid om verder te bouwen op de ervaring die hij al opdeed in zijn eerste profjaar.

“Als Belg kijk ik uiteraard enorm uit naar de Baloise Belgium Tour”, zegt Evenepoel. “Het is een mooie kans om in eigen land te koersen, met ongetwijfeld ongelooflijk veel steun van het publiek. De Belgische fans zijn altijd bijzonder enthousiast én het zijn grote wielerkenners. Ik heb vroeger uiteraard vaak in België gekoerst, maar om nu in mijn eerste profjaar opnieuw over deze wegen te kunnen rijden, is toch speciaal. In het bijzonder kijk ik erg uit naar de tijdrit in Grimbergen, vlakbij mijn thuisbasis. Ik hoop dus dat veel van mijn vrienden en familieleden me aan het werk zullen kunnen zien.”

Naast Evenepoel komen er nog twee Belgen aan de start voor Deceuninck-Quick Step, Iljo Keisse en Pieter Serry. De rest van de zevenkoppige selectie bestaat uit de Deen Mikkel Honoré en de Italianen Eros Capecchi en Davide Martinelli.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt