Keukeleire: ‘Deze week verliep alles perfect’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 5
Jens Keukeleire heeft zichzelf opgevolgd als eindwinnaar van de Baloise Belgium Tour. "Er is geen mooiere manier om aan het tweede deel van het seizoen te beginnen."

Na zijn eindzege in 2017 startte Jens Keukeleire deze week als één van de grote favorieten aan de Baloise Belgium Tour. “Ik ben hier echter niet gestart met het idee dat ik deze wedstrijd zou winnen”, sprak Keukeleire na de slotetappe. “Maar alles verliep deze week perfect: mijn tijdrit was goed en in de Ardennenetappe hebben we het als ploeg uitstekend gedaan. Jelle Wallays was een geweldige motor om de goede vlucht te laten draaien, in de finale hebben Jelle Vanendert en ik de koers in handen genomen.”

“In de slotrit was het nog even opletten geblazen. Zeker toen het in de finale begon te regenen. Was dat vroeger gebeurd, dan kregen we nog een chaotisch slot. Nu wilde ik vooral vermijden dat ik, zoals vorig jaar, in de slotkilometers nog tegen de vlakte ging. Dat André Greipel de sprint niet meer kon winnen is voor onze ploeg een schoonheidsfoutje na deze week. Ik had de indruk dat we als ploeg iets te vroeg op kop kwamen.”

Voor Keukeleire is de eindzege in de Baloise Belgium Tour een opsteker na zijn ziekte in het voorjaar. “Er is geen mooiere manier dan dit om aan het tweede deel van het seizoen te beginnen. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken. Of ik nu favoriet ben voor het BK? Ik was er vorig jaar al dicht bij en ook dit jaar heb ik van de wedstrijd een doel gemaakt. Het parcours schrikt me niet af. In België moet ik op ieder parcours sowieso goed voor de dag kunnen komen.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt