Lampaert: ‘Doet deugd om Belgische kampioenentrui nog eens eer aan te doen’

LAMP2
Yves Lampaert boekte in Averbode zijn eerste zege in de Belgische kampioenentrui: "Ik doe mijn trui eer aan. Mads Pedersen werkt toe naar de Tourstart in zijn thuisland. Hem vandaag kloppen doet deugd."

“Mads Pedersen is de start van de Tour in Denemarken aan het voorbereiden in deze Baloise Belgium Tour, dus was hij vandaag een te duchten concurrent” stak de renner van Quick-Step Alpha Vinyl van wal. 3Dat ik hem kan kloppen vandaag doet deugd. Ik kan mijn Belgische kampioenentrui hier eindelijk nog eens alle eer aandoen.”

De 31-jarige renner van Quick-Step Alpha Vinyl Team blikt al eens vooruit naar de koninginnenrit van zaterdag: “Morgen verwacht ik een heel zware rit in Durbuy. We mogen ons als ploeg niet vergalopperen. Misschien is er iets mogelijk met Schmid en Sénéchal, maar Mads Pedersen lijkt in elk geval wel in een bloedvorm te verkeren. Het wordt allesbehalve evident.”

Ook Lampaert heeft wel zin in een Touravontuur: “Of hij momenteel al zeker ben van een deelname aan de Tour? Dat niet, maar ik denk dat deze overwinning wel een duwtje in de rug kan geven. Ik zou er in elk geval heel graag bij zijn. Ik denk dat ik me onder meer wel kan tonen in de openingstijdrit in Kopenhagen.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt