Maarkedal voor het eerst finishplaats in de Baloise Belgium Tour

maarkedal2
Op woensdag 9 juni klinkt in Beveren het startschot voor de eerste rit van de Baloise Belgium Tour. Het peloton zet koers naar Maarkedal, waar de oudste rittenwedstrijd van het land voor de eerste keer zal neerstrijken. Een primeur die heel wat enthousiasme teweeg brengt.

“We zijn ontzettend blij dat we de Baloise Belgium Tour in Maarkedal mogen ontvangen”, zegt de burgemeester van Maarkedal, Joris Nachtergaele. “Voor onze prachtige gemeente is dit een mooie kans om ons in de kijker te zetten als wandel- en fietsparadijs. Dit betekent ook een broodnodige boost voor de lokale horeca, die door corona al maanden hun deuren moeten gesloten houden.”

De schepen van Sport, Filip Meirhaeghe, beaamt dit: “3 plaatselijke ronden én aankomst in de eerste rit van de Baloise Belgium Tour is een heel grote opportuniteit om Maarkedal als gemeente op de kaart te zetten.”

Ook organisator Christophe Impens is blij met de toezegging van Maarkedal: “We zijn ontzettend verheugd met Maarkedal als finishplaats, voornamelijk door zijn prachtige ligging in het hart van de Vlaamse Ardennen. We hebben bewust gekozen voor een lokale omloop met minder gekende hellingen. Het wordt een eerbetoon aan Berg Ten Houte. Die eerste etappe zal onmiddellijk voor sportief vuurwerk zorgen.”

Na ongeveer 128 km komt het peloton op grondgebied Maarkedal en zullen er 3 lokale rondes van 15,5 km afgelegd worden. Berg Ten Houte, drie jaar geleden heraangelegd in mooie kasseien, wordt de scherprechter.

Ook de minder bekende Ellestraat, waarvan de voet aan de overkant van de Eikenberg ligt, kan een belangrijke rol van betekenis spelen in de finale. De derde helling op de lokale omloop is de Fortstraat, de zijkant van de beruchte Taaienberg.

De aankomst bevindt zich in Louise-Marie, een prachtig gelegen gehucht van Maarkedal, aan de voet van het bekende Muziekbos. De aankomst is voorzien rond 17u00.

De Baloise Belgium Tour, een Golazo-organisatie, wordt live uitgezonden op Sporza, RTBF en Eurosport.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt