Mads Pedersen: ‘Ik aas op nóg een etappezege en een goeie tijdrit’

EDIT2
De sympathieke Deen Mads Pedersen was dolblij met zijn etappezege in de Baloise Belgium Tour. "Dit bewijst dat de vorm goed zit voor de Tour. Ik zou hier graag nog een etappe winnen de komende dagen."

“Ik kwam naar de Baloise Belgium Tour om een etappe te winnen” vertelde de 26-jarige Deen na afloop van de etappe. “Dit was een van de warmste dagen op de fiets van mijn jaar totnutoe. Normaal presteer ik niet zo goed in de hitte, maar vandaag lukte het wel. Jasper ging vroeg aan en sloeg meteen een kloof. Maar gelukkig voor mij kreeg hij het moeilijk in de laatste meters en was hij zo een vogel voor de kat.”

De renner van Trek-Segafredo maakt er geen geheim van dat hij in de Ronde van Frankrijk op Deense bodem vol voor de gele trui gaat: “De vorm zit goed voor de Tour, maar ik wil eerst focussen op deze ronde.”

Of hij ambities heeft voor het eindklassement? “Nu ik die felbegeerde ritzege binnen heb wil ik ook wel voor het eindklassement gaan. De conditie is goed en dit was een van de sleuteletappes voor eindwinst in deze ronde. Ik zou vooral graag nog een etappe winnen, een goede tijdrit rijden en dan voor het eindklassement gaan”, besloot Pedersen.

Deel dit bericht

Lees ook