Martin: ‘Dit is belangrijk voor mijn vertrouwen’

De eindzege van Tony Martin in de Bank van De Post Ronde van België kwam nooit echt in gevaar. Martin sprak op de persconferentie over een belangrijke boost voor het vertrouwen.

“Ik ben enorm blij met deze eindzege. Dit is enorm belangrijk voor mijn zelfvertrouwen richting de grotere afspraken later dit jaar. Ik was wat onzeker na mijn val in het voorjaar, maar nu weet ik dat ik klaar ben. Ik zit perfect op schema voor de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen“, aldus de wereldkampioen tijdrijden van Omega Pharma – Quick-Step.

“Dit is ook fantastisch voor de ploeg. Omega Pharma – Quick-Step heeft zijn basis in België en daarom was de Ronde van België echt een doel voor mij. Ik heb de klus wel niet zelf moeten klaren. Ik had een uitstekende ploeg ter beschikking. Al kreeg ik vandaag ook wel wat hulp van mijn goede vriend André Greipel. Ik zal André later wel een cadeau terug doen”, vertelde Martin al lachend.

Martin zijn volgende afspraak is de Dauphiné Libéré. Al is dat een pure voorbereiding op de Ronde van Frankrijk en Olympische Spelen. “Mijn grote doelen dit jaar zijn de Tour en Londen. Voor mij persoonlijk zijn de Olympische Spelen net iets belangrijker omdat je maar om de vier jaar goud kan winnen. De ploeg rekent natuurlijk op mij in de Tour en daar zal ik natuurlijk ook alles geven. De proloog in Luik wordt moeilijk, maar de langere tijdrit is op mijn lijf geschreven”, aldus Martin.

Deel dit bericht

Lees ook