Martin: ‘Het is mijn bedoeling te winnen’

tonyM
Tony Martin duldde in de tijdrit van de Baloise Belgium Tour geen tegenstand. De Duitser is goed op weg naar zijn derde opeenvolgende eindzege.

Wereldkampioen Martin werkte het parcours van 16.8 km af in een tijd van 19’43”. Achteraf verklaarde hij dat alle details telden. “In dit soort tijdritten telt elke seconde. Je moet dan ook vanaf de start voor de volle honderd procent er tegenaan gaan. Je kan je geen enkel moment veroorloven om te zitten spelen.”

Door zijn zege neemt Martin ook de leiderstrui over van zijn ploegmaat Tom Boonen. Der Panzerwagen is nu de belangrijkste kandidaat om zichzelf op te volgen als eindwinnaar. “Ik ben alvast blij met deze zege. Ik kon vandaag een schitterende zaak doen en ik verwezenlijkte dit. Het is en blijft mijn bedoeling om deze rittenkoers te winnen en dan doe ik dat voor de derde keer op rij. Het ziet er wel allemaal goed uit maar ik blijf erbij: we gaan deze zaak echt wel van dag tot dag bekijken want we zullen de eindzege zomaar niet in onze schoot geworpen krijgen.”

Daarmee doelt de Duister op de twee etappes in de Ardennen die dit weekend op het programma staan. Hij zal er zich ongetwijfeld zwaar moet weren tegen mannen als Dumoulin, Chavanel en Philippe Gilbert. “Ik denk voorlopig nog niet aan zondag. Eerst de rit van zaterdag afwachten. Dan pas kunnen wij met de ploeg een nieuwe balans opmaken. Ik kan terugvallen op een heel sterk team.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt