Martin op schema voor nummer drie

2_30044017_tony
Tony Martin heeft Omega Pharma-Quick.Step een derde Primusvat op rij bezorgd. Na twee ritzeges van Tom Boonen was de wereldkampioen tijdrijden het beste in de individuele tijdrit in Diksmuide.

Met Tom Boonen was Omega Pharma-Quick.Step al twee keer aan het feest, maar in de individuele tijdrit in Diksmuide was het Tony Martin die het vat Primus naar de ploeg moest brengen.

De tweevoudige titelverdediger was dé te kloppen man op het parcours van 16,7 km in de West-Vlaamse stad. Het gevaar kwam vooral van zijn voormalige ploegmaat Sylvain Chavanel. Al mocht er ook wel iets van Philippe Gilbert en Tom Dumoulin worden verwacht.

Kevin Peeters was om 12u43 de eerste renner die van het startpodium rolde, maar de eerste richttijd werd neergezet door Silvan Dillier. De renner van Belkin zette een tijd van 20:27 neer.

Het was echter wachten op de eerste grote namen. Belgisch en Europees beloftenkampioen tijdrijden Victor Campenaerts kwam wel in de buurt met een knappe tijd van 20:47. Ook Artem Ovechkin deed het goed, maar de Rus kwam enkele seconden tekort om Dillier weg te jagen uit de hotseat. Ook de Amerikaan Chad Haga strandde op 9 seconden.

Sylvain Chavanel slaagde er als eerste in om onder de tijd van Dillier te duiken. De kopman van IAM deed liefst 18 seconden van de tijd van de Zwitser. Dat volstond echter niet om te winnen, want eerst dook Tom Dumoulin (19’59”) en later Tony Martin onder zijn tijd.

De toptijd van 19’43” van de wereldkampioen tijdrijden moest volstaan om Omega Pharma.Quick.Step een derde ritzege op rij te bezorgen. Daarnaast lag der Panzerwagen ook op schema voor zijn derde eindzege op rij in de Baloise Belgium Tour.

Niemand geraakte nog aan de tijd van Martin en ook leider Boonen verloor een pak tijd. Hij was uiteindelijk 1:30 trager dan zijn ploegmaat en verliest zijn trui. Martin is de nieuwe leider.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt