Martin: ‘Vreesde even voor leidersplaats’

BELGIUM CYCLING TOUR OF BELGIUM FINAL STAGE
Net als in 2012 en 2013 was Tony Martin de beste van het pak in de Baloise Belgium Tour. De Duitser haalde het in de eindstand met 0:16 op de Nederlander Tom Dumoulin en 0:26 op de Fransman Sylvain Chavanel.

“Onze kopgroep was niet zo groot meer. Ik denk dat we nog met zo’n 40 man naar de eindmeet reden en het tempo zwakte wat af. Dat was voor mij het teken om alles weer omhoog te krikken en te gaan versnellen”, verduidelijkte de in de rode leiderstrui gehulde Duitser Tony Martin na de slotetappe.

“Door mijn demarrage sloeg ik een kloof en kreeg ik twee renners mee in de aanval. Veel had ik niet aan hen want zij lieten mij het werk alleen opknappen. Even nam die Belkinrenner over maar dat was maar voor een heel korte beurt. Het waren dus nog serieus lastige laatste kilometers. Toen de groep weer dichter kwam, was het aan mij om ervoor te zorgen dat ik nog vooraan geplaatst zou blijven om zo geen tijd meer te verliezen.”

“Of ik ooit vreesde voor mijn leiderspositie? Wel eventjes tijdens de laatste beklimming. Toen bestookte men mij wel zeer stevig. Uiteindelijk kon ik ervoor zorgen dat alles nog in orde kwam en zo haal ik drie op drie. Ik rijd nu nog de Ronde van Zwitserland en het nationaal kampioenschap alvorens naar de Tour de France te trekken.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt