Merlier andermaal de snelste, Wærenskjold pakt felbevochten eindzege

BELGA PHOTO
BELGA PHOTO

Tim Merlier kon in de schaduw van het Atomium opnieuw zegevieren. Hij haalde het in een massasprint van Jasper Philipsen en Tom Van Asbroeck. Mathias Vacek werd nog knap vierde. Hij gooide zich zowel in de Gouden Kilometer als in de eindsprint nog vol in de strijd voor de eindzege, maar kon Søren Wærenskjold niet van een verdiende eindzege houden. De Noor won de openingstijdrit en kon de hele week stand houden. 

In een uitgeregend Brussel kregen we heel wat aanvalspogingen van Belgen. Dries De Bondt (Decathlon – Ag2r La Mondiale Team), Cériel Desal (Bingoal – Wallonie), Sébastien Grignard (Lotto Dstny), Olivier Godfroid (Baloise Trek Lions) en Thimo Willems (Volkerwessels Cycling Team) waren de eerste aanvallers van de dag. Wat verder kregen ze het gezelschap van Stijn Appel (Beat Cycling Club), Tristan Scherpenbergh (Philippe Wagner / Bazin), Kay De Bruyckere (Pauwels Sauzen – Bingoal) en Mauro Verwilt (Tarteletto – Isorex). De laatste twee moesten al snel de rol terug lossen in deze zware weersomstandigheden. Thimo Willems kaapte ondertussen de punten weg bij de Super 8 tussensprints voor zijn broer Jago, die leider is in het klassement.

In het peloton kregen we de controle van Lidl – Trek, zij zagen potentieel in de Gouden Kilometer om de twee seconden achterstand in het klassement van Mathias Vacek nog te proberen goedmaken. De eerste sprint maakte Vacek het leider Wærenskjold (Uno-X Mobility) knap lastig, maar moest nipt de duimen leggen voor de Noor. In de volgende sprints waren er andere kapers op de kust, Alec Segaert (Lotto Dstny) en Sander De Pestel (Decathlon – Ag2r La Mondiale Team) namen de volle buit.

In de laatste Super 8 tussensprint kregen we nog een strijd tussen de protagonisten in dit nevenklassement. Lindsay De Vylder (Team Flanders Baloise) probeerde leider Jago Willems nog te onttronen door deze tussensprint te winnen, maar Willems beperkte de schade door in zijn zog tweede te worden en zo zijn eindezege in het Super 8 klassement veilig te stellen.

We konden ons opmaken voor een massasprint in de straten van onze hoofdstad. De sprintersploegen brachten allemaal hun man met eindschot in stelling. Jasper Philipsen (Alpecin – Deceuninck) lanceerde de sprint, maar Tim Merlier (Soudal Quick-Step) kon hem makkelijk remonteren op de hellende aankomststrook. Tom Van Asbroeck (Israel – Premier Tech) kaapte in hun zog de derde plaats, Mathias Vacek deed nog een poging om het eindklassement te veroveren, maar strandde op de vierde plaats en scoorde geen boniseconden meer.

Søren Wærenskjold wint zo het eindklassement van deze felbevochten Baloise Belgium Tour. Mathias Vacek en Alex Aranburu (Movistar Team) flankeren hem op het eindpodium in Brussel. Jasper Philipsen is dankzij zijn tweede plaats eindwinnaar van het Ladbrokes puntenklassement, Mathias Vacek mocht met de gele X2O Badkamers jongerentrui het podium op.

Deel dit bericht

Lees ook