Philipsen: “Zo is het heel leuk koersen”

20230614-BaloiseBelgiumTour-1600x900-MatsPalinckx-86

Jasper Philipsen heeft woensdag zijn tweede ritzege in de Baloise Belgium Tour veroverd. Na Knokke-Heist vorig jaar was hij nu aan het feest in Scherpenheuvel-Zichem. “Dicht bij huis waren er veel fans aanwezig, dan is het extra leuk om te winnen.”

Alpecin – Deceuninck maakte al vroeg de wedstrijd hard, een plannetje dat vooraf was uitgedokterd. “Het parcours leende zich ervoor om aanvallend te koersen. We wilden eerst in de derde ronde op de Kruisberg iets forceren, maar hebben op de verrassing gespeeld en zijn een ronde vroeger aangegaan.”

De grote motor was Mathieu van der Poel. “Mathieu is gemotiveerd en in vorm. Zo is het voor ons heel leuk koersen. Dat hij op het einde nog een lead-out voor mij doet, bewijst dat hij in orde is. Het is alsof hij gewoon niet kapot gaat. Nochtans zaten er vandaag heel veel jongens op hun tandvlees.”

Philipsen won zondag al in de Euro Shop Elfstedenronde en zit na de winst in Scherpenheuvel-Zichem al aan zes overwinningen in 2023. “Hopelijk ben ik nog niet top. Dat zou voor deze zomer moeten zijn”, blikte hij vooruit naar de Tour. “Maar het was heel leuk om hier te winnen. Ik ben dicht bij huis, reed vandaag op mijn trainingsroutes en er waren veel fans aanwezig.”

Deel dit bericht

Lees ook