Preview met Nys, Philipsen, Vermeersch, Ewan, van der Poel en Lampaert

Golazo
Golazo

Op het plein voor de basiliek van Scherpenheuvel zijn dinsdagavond de teams en renners van de Baloise Belgium Tour 2023 voorgesteld. De toeschouwers stonden rijendik en genoten onder een heerlijke zomerzon van de wielerhoogmis. Wij spraken met enkele favorieten.

Thibau Nys (Trek-Segafredo): “Rit naar Durbuy moet me liggen”

“De rit naar Durbuy moet me wel liggen. Maar we gaan zien. Het zou ook kunnen dat ik op minuten gereden word, maar in de vorm waarin ik nu verkeer moet ik normaal gezien altijd in de finale aanwezig kunnen zijn. Dat is nog een heel groot verschil met winnen, maar ik ga wel proberen mij te tonen. Met het algemeen klassement ben ik niet bezig, ik ga voor een ritzege.”

Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck): “Slotrit in Brussel heeft hoog Champs-Elysées-gehalte”

“Ik denk dat er drie vlakke ritten zijn: Scherpenheuvel, Knokke en Brussel. Dat zijn drie ritten die mij moeten liggen en waar ik vol voor wil gaan. De slotrit naar Brussel met aankomst onder het Atomium heeft een hoog Champs-Elysées-gehalte. Als ik er eentje moet kiezen, zou ik graag die rit winnen. Of ik ook op het eindklassement mik? Mathieu (van der Poel) heeft hard aan zijn tijdrit gewerkt, dus hij wordt onze man voor het klassement. Ook in de Ardennenrit maakt hij meer kans dan ik. Ik wil deze week vooral onze sprinttrein voor de Tour de France helemaal op de rails zetten.”

Florian Vermeersch (Lotto Dstny): “Ik wilde hier heel graag terugkomen”

“Het is de tweede keer dat ik de Baloise Belgium Tour rijd en ik wilde hier heel graag terugkomen. Een rittenkoers in eigen land gebeurt niet zo veel. Ik start niet zonder ambitie. De rit naar Durbuy moet me liggen. Maar we zijn hier zeker ook voor Caleb (Ewan). Dit is een goede test voor ons voor de massasprints in de Tour de France.”

(artikel gaat verder onder de video)

Caleb Ewan (Lotto-Dstny): “Ik kijk uit naar deze week in België”

“Tijdens de ploegenpresenatie was er al enorm veel volk. Ik kijk uit naar deze week in België! Er zijn op papier twee zekere sprintkansen deze week, misschien nog een derde. Met het oog op de Tour de France zijn dat goeie vooruitzichten om met het team naartoe te werken.”

Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck): “Ik start met ambitie”

“Natuurlijk start ik hier met ambitie. Samen met Jasper (Philipsen), die ook in goede doen is en ook wel voor het algemeen klassement moet kunnen gaan, denk ik.”

Yves Lampaert (Soudal-Quick Step): “Pittige koerskes”

“Het beloven pittige ‘koerskes’ (ritten) te worden. Donderdag zal het zeker een massasprint worden, maar voor de andere dagen weet ik niet wat het koersverloop gaat zijn.”

Deel dit bericht

Lees ook