Quinten Hermans triomfeert op de Muur van Durbuy, Schmid en Wellens in zelfde seconde naar slotrit

Q1
Quinten Hermans (Intermarché - Wanty - Gobert) heeft de koninginnenetappe van de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven. Na een bloedhete etappe was hij in een spurt bergop sneller dan Mauro Schmid en Tim Wellens. Mauro Schmid (Quick-Step Alpha Vinyl Team) neemt de leiderstrui over van Mads Pedersen, Tim Wellens volgt in dezelfde seconde.

De renners kregen in de koninginnenetappe in bloedhete omstandigheden (35°C) meer dan 3300 hoogtemeters rond Durbuy voorgeschoteld. Een vroege vlucht met De Bondt, Van Asbroeck, Lund, Tizza en Jaurequi maakte lang het mooie weer uit in de vierde etappe.

Op 80 kilometer van de finish schudde Intermarché – Wanty – Gobert aan de boom. Hermans reed even solo weg, maar kreeg daarna een elitegroep met Wellens, Campenaerts, Schmid en zijn ploegmaat Rota als gezelschap. Mads Pedersen was niet mee en zette zijn ploegmaats van Trek Segafredo aan het werk. Die kregen helaas voor de Deense leider de kloof niet meer gedicht.

Pedersen zou zijn trui verliezen, want de voorsprong van de leiders groeide stelselmatig. De vroege vlucht werd onderweg ingerekend, en enkel Dries De Bondt kon zijn wagon tot aan de slotklim aanhaken bij de vijf verse krachten.

De slotklim op de Mur de Durbuy was beslissend. Ploegmaat Rota lanceerde Quinten Hermans, die verschroeiend aanzette. Mauro Schmid kreeg de kloof nooit meer dicht. Hermans won voor Schmid en Wellens.

De Baloise Belgium Tour gaat een onwaarschijnlijke slotrit tegemoet. Mauro Schmid is de nieuwe leider, maar Tim Wellens staat in dezelfde seconde als de Deen. De Gouden Kilometer en mogelijk de slotsprint worden zondag dus beslissend in Beringen.

Deel dit bericht

Lees ook