Regen houdt massa niet weg

2_27112443__V5_4391
In Lochristi is het deelnemersveld van de Baloise Belgium Tour voorgesteld. Met Tom Boonen, Philippe Gilbert en André Greipel verscheen er heel wat mooi volk op het podium. En ook het volk tekende present.

Het regende pijpenstelen bij de start van de ploegenvoorstelling. Toch waren het meer dan een paar enkelingen die het rotweer trotseerden om hun helden te zien. Ze werden beloond, want onder meer Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert, Jürgen Roelandts, André Greipel, Tom Boonen en titelverdediger Tony Martin.

De uittredende winnaar was net als de vorige jaren weer dé te kloppen man. Vele renners gaven het aan: “De tijdrit in Diksmuide wordt beslissend.” Misschien dat Tom Dumoulin dan wel de grootste kanshebber is om mee te dingen naar de eindzege. “Een man voor de toekomst”, zei presentator Michel Wuyts. “Het is mooi dat mensen dat zeggen, maar eigenlijk ben ik er vrij weinig mee”, antwoordde de Nederlander.

Een rustige aanloop voor de sprinters, een tijdrit om de favorieten van de rest te onderscheiden en de Ardennenritten voor de klassementsmannen, dat is het succesrecept van de Baloise Belgium Tour. “We moeten de renners een uitdaging bieden”, legde koersdirecteur Rob Discart uit. “De Baloise Belgium Tour is een wedstrijd met zijn eigen karakter en identiteit. We moeten niet proberen de Ronde van Vlaanderen te zijn.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt