Remco Evenepoel verdedigt titel in Baloise Belgium Tour

evenepoel0706
Remco Evenepoel is een nieuwe straffe naam op de deelnemerslijst van de Baloise Belgium Tour (UCI ProSeries). De 21-jarige Vlaams-Brabander van Deceuninck-Quick-Step won in 2019 de vorige editie van de Baloise Belgium Tour en zal van komende woensdag tot en met zondag zijn titel komen verdedigen.

Evenepoel debuteerde twee jaar geleden als profrenner en behaalde op 13 juni 2019 zijn eerste individuele profzege door de tweede rit van de Baloise Belgium te winnen. Het supertalent uit Schepdaal verdedigde met succes zijn leiderstrui en kroonde zich enkele dagen later tot eindwinnaar van Belgiës nationale ronde.

Vorige maand stond Evenepoel voor het eerst aan de start van de Ronde van Italië, maar na een valpartij moest hij de Giro vroegtijdig verlaten. Na een korte rustpauze hervatte Evenepoel zondag de competitie in de Euro Shop Elfstedenronde. In voorbereiding op de Olympische Spelen, deze zomer in Tokio, heeft de kopman van Deceuninck-Quick-Step nu ook de Baloise Belgium Tour aan zijn programma toegevoegd.

De 90ste editie van de Baloise Belgium Tour begint op 9 juni in Beveren en eindigt op 13 juni in Beringen.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt