Renners voorgesteld in Buggenhout

jk2205
In Buggenhout zijn dinsdagavond de renners aan het publiek voorgesteld. Titelverdediger Jens Keukeleire mikt in de Baloise Belgium Tour op een bisnummer. De Franse pocketsprinter Bryan Coquard hoopt een nieuwe ritzege aan zijn erelijst toe te voegen.

Het charmante Buggenhout is woensdag de gastheer voor de start en aankomst van de eerste etappe van de Baloise Belgium Tour 2018. Een dag voor het peloton zich op gang trekt werden de renners in de Oost-Vlaamse gemeente voorgesteld aan het publiek.

Titelverdediger Jens Keukeleire (Lotto-Soudal) heeft van de Belgische rittenwedstrijd opnieuw een doel gemaakt. “Het gevoel om aan de start te verschijnen met rugnummer één is al heel speciaal”, glunderde de Bruggeling. “Dat is echt genieten. Vorig jaar heb ik hier echt een fantastische week beleefd en ontdekte ik dat ik mee kon doen voor de eindzege. Hopelijk kan ik dat kunstje dit jaar nog eens overdoen.”

Misschien krijgt Keukeleire wel concurrentie uit eigen ploeg. In de Vierdaagse van Duinkerke kwam André Greipel slechts één seconde te kort voor eindwinst, maar de Duitser wil voorlopig niet in zijn kaarten laten kijken. “Eindwinst? Er is ook nog een tijdrit van tien kilometer”, duwde hij de favorietenrol voor zich uit.

Dimitri Claeys (Cofidis), de eindwinnaar van de Vierdaagse van Duinkerke, is deze week ook present. Ook Sean De Bie (Veranda’s Willems-Crelan) is ambitieus. “Ik ga voor een goed eindklassement”, sprak de Kempenaar.

SPRINTGEWELD: VEEL MEER DAN GREIPEL

In de sprints is het naast Greipel ook uitkijken naar Bryan Coquard (Vital Concept) en Timothy Dupont (Wanty Groupe Gobert). De Fransman schreef in 2017 de eerste etappe op zijn naam. “Ook dit jaar is een ritzege in deze mooie rittenkoers mijn prioriteit. Het eindklassement? Dat zien we later wel.” Dupont: “Ik hoop deze week minstens één keer met de bloemen naar huis te gaan. De rit met aankomst in Knokke heb ik met rood aangeduid. Als West-Vlaming aan de kust winnen, dat zou fantastisch zijn.”

De Baloise Belgium Tour biedt jonge sprinters ook de kans om zich te tonen. Tim Merlier (Veranda’s Willems-Crelan) hoopt zich “te meten met de grote jongens”, Amaury Capiot (Sport Vlaanderen-Baloise) hoopt stiekem op “top drie”. En er is nog meer sprintgeweld: Magnus Cort Nielsen en Riccardo Minali(Astana), Christophe Laporte en Bert Van Lerberghe (Cofidis), Coen Vermeltfoort (Roompot), Kenny Dehaes (Veranclassic) en Andrew Fenn (Aqua Blue Sport). Spektakel verzekerd.

VELDRIJDERS WILLEN ZICH TONEN IN TIJDRIT

Met Telenet Fidea Lions en Pauwels Sauzen-Vastgoedservice staan er twee volleidge veldritploegen aan de start. Sterkhouders Toon Aerts, Jens Adams en Laurens Sweeck hebben van de tijdrit vrijdag in Bornem een doel gemaakt. “Sinds vorig jaar heb ik wel een doel gemaakt van die tijdritten”, geeft Aerts toe. “Ik heb de voorbije weken ook veel getraind op mijn tijdritfiets. Deze week is een goede test om te zien hoe ver ik op dat vlak sta.” Sweeck: “Die tijdrit moet me wel liggen. Het is de eerste keer dat ik op dit niveau tegen de klok zal rijden, ik ben dan ook benieuwd hoe goed ik voor de dag zal komen. Met de ploeg willen we ook offensief koersen, misschien zit er voor een van ons wel een goed eindklassement in.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt