Robbe Ghys, van prijsbeest tot pechvogel: ‘Door lekke band kon ik me niet tonen’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 2
Woensdag was hij nog het prijsbeest van Sport Vlaanderen-Baloise, een dag later presenteerde Robbe Ghys zich als de pechvogel van de dag. Na zijn knappe zege in de openingsetappe kreeg hij in Knokke-Heist af te rekenen met een lekke band. Troostprijs: hij mag vrijdag starten in de leiderstrui van het Super 8 Strijdlustklassement.

Na zijn ritzege in de openingsetappe gaf Robbe Ghys nog toe dat hij dit jaar nog niet op zijn tijdritfiets had gezeten, de renner van Sport-Vlaanderen Baloise hoopt in Knokke-Heist toch een goede tijd neer te zetten. Een lekke band besliste er echter anders over, Ghys verloor net geen twee minuten op dagwinnaar Evenepoel.

“In de beloftecategorie had ik een goede tijdrit in de benen, dus probeerde ik me vandaag ook helemaal te smijten. Ik zat goed op schema, tot ik werd opgehouden door een lekke band. Helaas heb ik er dus niet alles kunnen uithalen. Na mijn overwinning van woensdag is dat toch een kleine ontgoocheling.”

Vrijdag hoopt Ghys zich in de rit van Gingelom naar Scherpenheuvel opnieuw te tonen, in dienst van ploegmaat Sacha Weemaes. “Hij heeft vorige week laten zien dat hij over snelle benen beschikt, we zullen er morgen als ploeg alles aan doen om hem te steunen.” Ghys start vrijdag in de witte leiderstrui van het Super 8 Strijdlustklassement.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt