Sprengers: ‘Strijdlust beter dan een achtste plaats in het klassement’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR FINAL STAGE
Voor het tweede jaar op rij heeft Thomas Sprengers het Super 8 Strijdlustklassement in de Baloise Belgium Tour gewonnen. De renner van Sport Vlaanderen-Baloise trok na een spannende strijd in de slotrit het laken naar zich toe.

Sprengers legde de basis voor zijn eindzege in het strijdlustklassement in de eerste etappe tussen Sint-Niklaas en Knokke-Heist. “Voor de ploeg was het een doel om dit klassement te winnen en de eerste etappe is altijd belangrijk om daarvoor mee te doen. Het parcours van de openingsrit was niet meteen op mijn maat, maar ik heb er wel meteen een goede zaak gedaan.”

Op de slotdag moest Sprengers alleen nog afrekenen met Jan Willem van Schip. De Nederlander van Roompot-Charles gooide nog alles in de strijd, maar trok aan het kortste eind. “Bij het eerste Checkpoint werd ik perfect afgezet zodat ik nog wat verder kon uitlopen, daarna haalde mijn ploegmaats hem nog terug bij een ontsnappingspoging.”

“Voor de ploeg is dit hele belangrijke publiciteit. Dat ik het klassement voor de tweede keer op rij kan winnen, maakt het nog mooier. Door de energie die ik in deze trui stak, was ik iets minder in de Ardennen. In de beste omstandigheden had ik zeker mee kunnen doen voor de top tien, maar deze trui is voor de ploeg veel interessanter dan een zevende of achtste plaats in het eindklassement.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt