Sprengers wint strijdlust: ‘Schitterend resultaat voor onze ploeg’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 5
De eindzege in het Primus Strijdklassement is voor Thomas Sprengers. De groene trui was een hele week in het bezit van een renner van Sport Vlaanderen-Baloise.

Sprengers begon zondag aan de slotrit met een voorsprong van drie minuten op de Nederlander Rob Ruijgh. “Hij was mijn grootste concurrent met het oog op de eindzege in het strijdlustklassement. Als ploeg moesten we ervoor zorgen dat hij zeker geen extra punten kon sprokkelen. De ploegmaats hebben in het begin perfect gewerkt en de vlucht van vijf renners paste daarna perfect in ons scenario.”

Op het podium stond Sprengers te glunderen. “Voor onze ploeg is dit een heel belangrijke wedstrijd. Vooraf hadden we van het strijdlustklassement een doel gemaakt. Als er dan elke dag een van onze renners op het podium kan staan, dan is dat een schitterend resultaat.”

In het eindklassement werd Sprengers twaalfde. “Dat is niet slecht, al had ik vooraf toch stiekem op een plaats in de top tien gehoopt.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt