Theuns: ‘Behoor zeker tot beste Belgische sprinters’

theunsed
Edward Theuns heeft zijn eerste zege voor Trek-Segafredo beet. De sprinter uit Gentbrugge klopte in Knokke-Heist Daniel McLay (Fortuneo-Concept) en Kenny Dehaes (Wanty-Group Gobert) in de tweede rit van de Baloise Belgium Tour. "Ik voel dat ik stappen blijf zetten."

Trek-Segafredo heeft maar zes renners in koers in de Baloise Belgium Tour, met dan nog een tegen de jetlag worstelende Jasper Stuyven. “De laatste ronde kon ik eigenlijk redelijk makkelijk voorin blijven. Boy Van Poppel kwam al heel vroeg op kop, ietsje te vroeg dacht ik zelfs. Ik bleef hem maar pushen, tot hij op 450 meter van de meet van de kop ging. Daarna kon ik goed anticiperen. We hebben een goed team, maar een volledige koers controleren lijkt me moeilijk”, vertelde Theuns.

“Van de val heb ik gelukkig niet al te veel gemerkt. Ik zat net goed vooraan omdat Jasper voluit doortrok. Het is leuk om mijn eerste zege te pakken voor de ploeg, die me als absolute kopman uitspeelt. Ik ben blij dat ik kan tonen dat ik het waard ben”, aldus Theuns. Met een 19de plaats in de proloog en nu een 5de stek in het algemeen klassement doet hij het uitstekend. “Maar aan de eindzege denk ik nog niet. Ik bekijk het dag tot dag. Vooral zaterdag zal uitwijzen of ik überhaupt kan denken aan die zege.”

Bij de beloften haalde Theuns mooie resultaten in Luik-Bastenaken-Luik, waar we zaterdag een mini-versie van krijgen. “Maar bij de profs is zo’n wedstrijd toch nog andere koek. Dat heb ik gemerkt bij mijn deelname in mijn eerste profjaar.” Een eerste zege voor Trek-Segafredo, na zijn overstap naar de WorldTour vanuit Topsport Vlaanderen-Baloise. “Ik ben tevreden dat ik die overstap goed heb verteerd. Het voorjaar was ook al goed, met een uitstekende Parijs-Nice.”

Een sprintzege bovenop de Wandelaar: daar moet je een echte powerspurter voor zijn. “Of ik bij de beste Belgische spurters hoor? Ja, dat is zo. De Baloise Belgium Tour heeft toch een mooi deelnemersveld met gemotiveerde landgenoten. Het BK is nu het volgende doel. Het is een aankomst, lichtjes bergop, die me zou moeten liggen. Als voorbereiding rijd ik de Dauphiné Libéré en Halle-Ingooigem. Tussenin ga ik ook opnieuw naar Girona, waar ik de voorbije weken hard getraind heb voor deze periode.”

 

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt