Theuns sprint naar de zege in Knokke-Heist

CYCLING TOUR OF BELGIUM STAGE 2
Edward Theuns heeft de tweede etappe in de Baloise Belgium Tour gewonnen. Op De Wandelaar in Knokke-Heist sprintte de snelle man van Trek-Segafredo naar de bloemen. Wout Van Aert blijft leider in het algemeen klassement.

In de eerste rit in lijn kreeg het peloton 178 kilometer tussen Buggenhout en Knokke-Heist voor de wielen geschoven. De vlucht van de dag bestond uit een Belg en een Nederlander: Ludwig De Winter (Wallonie Bruxelles) en Brian Van Goethem (Roompot Oranje Peloton) kregen al snel een vrijgeleide en bouwden een maximale voorsprong van vier minuten uit. Achter de koplopers controleerden de ploegmaats van leider Wout Van Aert de koers.

De talrijk opgekomen supporters op de dijk in Knokke-Heist maakten zich al op voor de traditionele sprint op De Wandelaar, maar het waren Yves Lampaert en Tiesj Benoot die in de Gouden Kilometer het vuur een eerste keer aan de lont staken. Beiden graaiden één seconde mee en volgen nu op respectievelijk 4 en 25 seconden van Van Aert.. Ook Tony Martin probeerde nog op de verrassing te spelen, maar de Duitse hardrijder werd snel terug tot de orde geroepen.

Na een lange sprint haalde Edward Theuns het duidelijk van de Brit Daniel McLay en Kenny Dehaes. Met Baptiste Planckaert en Timothy Dupont stonden er nog twee Belgen in de top vijf.

In het algemeen klassement blijft Wout Van Aert leider, ritwinnaar Theuns springt dankzij de bonificaties naar de vijfde plaats op vijf seconden van Van Aert. De Gentenaar neemt ook de Baloise puntentrui mee naar huis. De groene trui in het Primus strijdlustklassement is voor De Winter.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt