Tim Merlier: “Mijn eerste rit in de Baloise Belgium Tour, blij dat ik dat kan afvinken”

BELGA PHOTO
BELGA PHOTO

Tim Merlier won overtuigend de sprint op De Wandelaar in Knokke-Heist en verraste hiermee zichzelf. Søren Wærenskjold kon zijn leiderstrui behouden na een gevecht in de Gouden Kilometer. 

Ritwinnaar Tim Merlier: “Ik voelde dat het een goed moment was. Er zat niet super veel snelheid in door de tegenwind. Ik heb de laatste kilometers alles onder controle gehad en positie kunnen kiezen waar ik het wilde. Ik was bewust wat verder in de laatste bocht omdat ik wist dat het kon. Je speelt daar sowieso een beetje casino, maar het draaide wel goed uit. Ik heb deze etappe al een aantal keer gereden en ken ondertussen de aankomst, maar de sprint zelf is toch nog altijd anders. Het is de eerste keer dat ik een rit win in de Baloise Belgium Tour, dus dat kan ik nog afvinken. Ik was bang dat mijn sprint wat zou afgebot zijn na de Giro, maar ik ben zeer blij dat ik deze op zak heb.”

Leider Søren Wærenskjold: “Ik probeerde te gaan voor de bonusseconden, maar door de vermoeidheid miste ik bijna de tweede sprint. Ik probeerde nog mijn eindsprint te rijden, maar de anderen waren sneller. Morgen zal waarschijnlijk opnieuw een sprint zijn, maar ik zal proberen wat energie te sparen voor de vierde rit, die beslissend zal zijn voor het eindklassement.”

BELGA PHOTO

Deel dit bericht

Lees ook