Tim Merlier: “We zaten in goede positie en ik kon mijn sprint rijden zoals ik wilde”

Belga Image
Belga Image

Tim Merlier won in de Belgische hoofdstad de laatste rit van de Baloise Belgium Tour voor Jasper Philipsen, die wel de puntentrui veroverde. Søren Wærenskjold kon na een strijd om de boniseconden de eindzege veroveren.

Winnaar van de laatste rit Tim Merlier: “Een lead-out kan gemakkelijk zijn maar het kan ook moeilijk zijn. Ik denk dat Bert dat heel goed gedaan heeft. Op het cruciale punt op een goede kilometer van de meet zaten we in goede positie en heeft Bert het op een lint getrokken. Daarna was het timen richting de laatste bocht. Ik ga die in ideale positie door en kan mijn sprint rijden zoals ik wil. Ik heb gisteren proberen lang aan te klampen, maar na de Ronde van Italië is het scherpste er vanaf. Ik ben zeer blij dat ik voor de tweede keer win deze week.”

Eindwinnaar Søren Wærenskjold: “Ik ben zeer tevreden en het team heeft echt fantastisch werk gedaan de hele week dus ik moet hen echt bedanken. Ik denk niet dat ik had gewonnen zonder mijn ploegmaats, ze hebben echt goed gewerkt.”

Winnaar van de puntentrui en runner-up in de laatste rit Jasper Philipsen: “Ik had graag gewonnen, maar ik moet eerlijk zijn dat Tim sneller was vandaag. Alles zit goed richting de Tour. We hebben onze lead-out op de rails gekregen, ik moet alleen nog zien dat ik op mijn beste niveau kom. Ik ben blij dat ik hier de puntentrui neem, dat is in de Ronde van Frankrijk ook het doel.”

 

Deel dit bericht

Lees ook