Tim Merlier wint koninklijke sprint in Knokke-Heist

BELGA PHOTO
BELGA PHOTO

Soudal – Quick-Step sprinter Tim Merlier heeft de tweede etappe in de Baloise Belgium Tour gewonnen. Met een indrukwekkende sprint op De Wandelaar in Knokke-Heist gaf hij zijn concurrenten Jasper Philipsen en Olav Kooij het nakijken. 

De traditionele start in Merelbeke lokte heel wat publiek. Na de eerste lus won Daan van Sintmaartensdijk (Beat Cycling Club) de massasprint in de strijd om de eerste Super 8 tussensprint, het pak was nog compleet na 14 kilometer. Team Flanders – Baloise kaapte daar al heel wat punten weg, zij gooien zich naar jaarlijkse traditie volop in de strijd voor dit nevenklassement.

Onderweg richting de kust konden 5 renners ontsnappen: de Italiaan Davide Bais (Team Polti Kometa), de Belgen Kay De Bruyckere (Pauwels Sauzen – Bingoal) en Gianni Marchand (Tarteletto-Isorex), de Nederlander Max Kroonen (Volkerwessels Cycling Team) en de Fransman Quentin Bezza (Phillipe Wagner / Bazin). Zij kregen wat later nog het gezelschap van Ward Vanhoof en Lars Loohuis, maar het zevental werd nog voor de volgende Super 8 sprint en voor de plaatselijke ronden ingerekend. Lars Craps (Team Flanders – Baloise) kaapte de meeste punten weg en mag morgen in de Super 8 leiderstrui van start in Turnhout.

Het talrijk opgekomen publiek kon genieten van een ware koninklijke sprint in Knokke-Heist. Tweevoudig Belgisch kampioen Tim Merlier zette zijn machtssprint van ver in en zijn concurrenten waren kansloos. Topsprinters als Jasper Philipsen (Alpecin – Deceuninck) en Olav Kooij (Visma – Lease A Bike) moesten tevreden zijn met een tweede en derde plaats op De Wandelaar.

Søren Wærenskjold (Uno-X Mobility) behoudt zijn paars-witte Baloise leiderstrui na een strijd om de seconden in de gouden kilometer, waar Mathias Vacek (Lidl – Trek) hem het vuur aan de schenen legde. De Noor behoudt zijn twee seconden voorsprong op zijn concurrent. Rune Herregodts (Intermarché – Wanty) blijft derde. Ook de rode trui van het Ladbrokes puntenklassement blijft in het bezit van de Wærenskjold na zijn zevende plaats vandaag. Mathias Vacek behoudt zijn gele trui als leider in het X2O Badkamers jongerenklassement.

BELGA PHOTO

 

Deel dit bericht

Lees ook