Twee op een rij voor André Greipel

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 2
Er staat geen maat op André Greipel. Op De Wandelaar in Knokke-Heist had de Duitser van Lotto-Soudal voor de tweede dag op rij de snelste benen. Wouter Wippert en Tim Merlier strandden aan de kust op de tweede en derde plaats.

Het wedstrijdverhaal van de tweede etappe was bijna een exacte kopie van de eerste rit. In een verschroeiend eerste wedstrijduur – gemiddeld 48,4 km/u – gaf het peloton al snel zijn zegen voor een vroege vlucht. Veldrijders Quinten Hermans (Telenet Fidea Lions) en Johan Jacobs (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) kregen het gezelschap van Antoine Warnier (Aqua Protect-Veranclassic), Rob Ruijgh (Tarteletto-Isorex) en Jimmy Janssens (Cibel-Cebon).

DE CHRONOMETER VAN WALLAYS

In het peloton nam Lotto-Soudal zijn verantwoordelijkheid. Jelle Wallays had zijn energietank terug gevuld en hield met de chronometer in de achterzak de vijf vluchters voortdurend in het vizier. De maximale voorsprong bedroeg anderhalve minuut.

De troepen van Aqua Blue Sport dropten in de finale nog een paar bommetjes. Eerst sprokkelde de Deen Lasse Norman Hansen met een straffe inspanning negen seconden bij elkaar in de Gouden Kilometer, daarna trok de Britse ploeg onder invloed van de wind het peloton in stukken.

In de slotronde op het lokale parcours in Knokke-Heist kwam alles terug samen en werd er opnieuw gespurt voor de dagzege. Voor de tweede dag op rij toonde Greipel zich, ondanks een leeglopende tube, de sterkste. Wouter Wippert spurtte op De Wandelaar naar de tweede plaats, Tim Merlier werd voor de tweede dag op rij derde.

In het algemeen klassement verstevigt Greipel zijn leidersplaats. Ook in het puntenklassement blijft de Duitser autoritair aan de leiding.

DE GENDT VERSTEVIGT LEIDERSPLAATS IN PRIMUS STRIJDLUSTKLASSEMENT

In het Primus Strijdlustklassement deed Aimé De Gendt een uitstekende zaak. De renner van Sport Vlaanderen-Baloise nam in Lochristi de eerste tussensprint voor zijn rekening en heeft nu 36 punten op zijn rekening staan. De Nederlander Rob Ruijgh en Dries De Bondt volgen met 22 punten.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt