Twee op twee voor Boonen

_V5_4720
Tom Boonen heeft zijn tweede rit op rij gewonnen in de Baloise Belgium Tour. De leider was sneller dan zijn ploegmaat Gert Steegmans en Theo Bos.

Na de zege van Tom Boonen in de openingsetappe tussen Lochristi en Buggenhout vertrok het peloton in Lierde voor een rit van 170 km richting Knokke-Heist. Daar werd geëindigd op De Wandelaar. In het verleden was André Greipel daar onklopbaar. Stephen Cummings verscheen niet meer aan de start van die tweede etappe, net als Kenny Van Hummel. De Nederlander werd uit de wedstrijd gezet.

De vlucht van de dag werd al snel gevormd door Yves Lampaert, Fréderic Amorison, Sacha Weber en Marcel Aregger. Het was overigens Lampaert die voor de eerste aanval van de dag had getekend, maar hij geraakte toen niet weg met Alexander Cools, Diether Sweeck, Tim Van Speybrouck en Mathias Van Holderbeke.

Het peloton gaf de vier leiders echter weinig ruimte, waardoor hun voorsprong maximaal vier minuten bedroeg. Ze mochten wel lang op kop rijden. Bij het ingaan van de slotronde hadden ze nog 1:30 op de grote groep.

Op 5 km van het einde werden de koplopers gegrepen. Lampaert had zich op dat moment al verzekerd van de zwarte trui als leider in het Primusklassement. Net als de afgelopen jaren werd er achter weer gesprint op De Wandelaar.

Greipel, de koning van De Wandelaar, zat redelijk ver bij de start van de sprint. Het was Steegmans die op weg leek naar de zege, maar de lead-out van Boonen viel stil. Daardoor zette de leider zelf aan en kwam hij alsnog over zijn ploegmaat. Theo Bos werd derde.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt