Twee op twee voor Démare

demarreee
Arnaud Démare mocht voor de tweede dag op rij de armen in de lucht steken. De Fransman haalde het met ruim verschil op Tom Boonen. Matthias Brändle behoudt zijn Joker+-leiderstrui met één seconde op de Franse kampioen.

Een groep van acht renners kreeg na vijf kilometer al een vrijgeleide van het peloton. Anton Vorobyev, Roy Jans, Alphonse Vermote, David Van der Poel, Connor McConvey, Thomas Ongena, Olivier Chevalier en Kai Reus verzamelden een maximale voorsprong van zes minuten.

SPEKTAKEL IN GOUDEN KILOMETER

Op het lokale circuit rond les Lacs de l’Eau d’Heure bleef Reus als allerlaatste uit de greep van het peloton, maar net voor de Gouden Kilometer barstte in het peloton het spektakel los. Greg Van Avermaet deelde een stevige prik uit en veroverde acht bonificatieseconden. Matthias Brändle verweerde zich fors en beperkte de schade met vijf bonificatieseconden.

Van Avermaet en Brändle zetten door en kregen elf kompanen, waaronder veldrijders Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert, mee in hun zog. Ondanks de steun van Rohan Dennis en Jean-Pierre Drucker slaagden Van Avermaet en co er echter niet in om uit de greep van het peloton te blijven. Er werd opnieuw gesprint voor de zege. Tom Boonen zette sterk aan, maar werd op imponerende wijze geremonteerd door Arnaud Démare. Twee op twee voor de Franse kampioen. Jens Debusschere vervolledigde het dagpodium.

BRÄNDLE HOUDT 1 SECONDE OVER

In het algemeen klassement houdt Matthias Brändle met één seconde op Démare zijn Joker+-leiderstrui. Démare verstevigt zijn leiderspositie in het Baloise puntenklassement. De groene trui in het Primus Haacht Strijdlustklassement blijft in het bezit van Benjamin Verraes.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt