Twee op twee voor Greipel in Bank van De Post Ronde van België

BELGIUM CYCLING TOUR OF BELGIUM STAGE 2
André Greipel heeft ook de tweede etappe in de Bank van De Post Ronde van België gewonnen. Hij was de snelste op De Wandelaar in Knokke-Heist. Napolitano werd opnieuw tweede.

Greipel was niet af te stoppen. (foto belga)
Vijf renners tekenden voor de vlucht van de dag. Pim Ligthart, Alekseis Saramotins, Ramon Sinkeldam, Jay Thomson en Mark McNally kozen na dertig kilometer het hazenpad. Het peloton liet begaan en al gauw liep hun voorsprong op tot meer dan vijf minuten. Lotto-Belisol van leider André Greipel nam zijn verantwoordelijkheid en bracht meesterknecht Jurgen Van De Walle in stelling.

Stelselmatig knabbelde het peloton aan de voorsprong van de vijf. Toch waren er nog renners van Rabobank en BMC nodig om de vluchters terug te pakken. Belgisch kampioen Philippe Gilbert zette zich zelf op kop van het peloton.

Ondanks een late poging van Sinkeldam kregen we de verwachte spurt in Knokke-heist. Net als in Buggenhout waren de bloemen voor Greipel. Ditmaal had de Gorilla heel wat meer voorsprong op Danilo Napolitano. De snelle Duitser van Lotto-Belisol knalde weg van de tegenstand en gunde zelfs niemand op de foto. De derde plaats was voor Jacopo Guarnieri. Uiteraard staat Greipel ook steviger in de Lotto-Leiderstrui.Deel dit bericht

Lees ook