Van Aert boekt sensationele zege in proloog

CYCLING TOUR OF BELGIUM STAGE 1
Wout Van Aert heeft een sensationele overwinning in de Baloise Belgium Tour geboekt. De wereldkampioen veldrijden was in Beveren de snelste in een proloog over zes kilometer. Topfavoriet Tony Martin werd tweede op twee seconden.

Aidis Kruopis opende om 12u34 op de Grote Markt in Beveren de debatten. De eerste richttijd verscheen op naam van Reto Hollenstein. De Zwitser van IAM Cycling dook als eerste renner onder de zeven minuten en mocht zelfs lang dromen van een stunt, maar strandde uiteindelijk op de derde plaats. Hardrijders als Yves Lampaert en Niki Terpstra deden een gooi naar de besttijd, maar beten nipt de tanden stuk.

Terwijl iedereen leek te wachten op de intrede van drievoudig wereldkampioen Tony Martin, verbaasde Wout Van Aert vriend en vijand. De wereldkampioen veldrijden dook maar liefst zes seconden onder de toptijd van Hollenstein. Topfavoriet Martin slaagde er niet meer in om Van Aert van de troon te stoten en strandde op twee seconden. Hollenstein, Terpstra en Lampaert vervolledigen de top vijf..

BENOOT STRANDT OP 70STE PLAATS

IAM Cycling zette met vijf renners in de top 20 een sterke prestatie neer. Klassementsrenner Martin Elmiger werd zesde op zes seconden van Van Aert. Lieuwe Westra (Astana) en Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) deden een slechte zaak met het oog op de eindzege. De Nederlander en de Belg moesten respectievelijk 19 en 26 seconden prijs geven.

Deel dit bericht

Lees ook