Van Aert: ‘Misschien sprint ik morgen wel mee’

CYCLING TOUR OF BELGIUM STAGE 2
Wout Van Aert heeft in de tweede etappe tussen Buggenhout en Knokke-Heist met succes zijn leidersplaats verdedigd. "Het was leuk om voor de start al die felicitaties in ontvangst te nemen."

Als wereldkampioen veldrijden is Wout Van Aert al wel wat gewoon, toch was het ook voor hem speciaal om in de leiderstrui in de Baloise Belgium Tour te starten. “Ik sprak nog even met Tony Martin. Het was de eerste keer dat ik hem ontmoette. Hij toonde veel respect en feliciteerde me met mijn overwinning.”

Daarna moesten de ploegmaats van Van Aert aan het werk. “In de openingsfase konden we nog rustig controleren, maar de finale was toch zenuwslopend. In de Gouden Kilometer moesten we alert blijven. Gelukkig zijn we erin geslaagd om jongens als Yves Lampaert niet te laten rijden. In de slotfase bevond ik me net achter die valpartij. Ik kon hen nog maar net ontwijken en was blij dat ik zonder problemen de finish bereikte.”

Vrijdag trekt het peloton in de rit naar Herzele door de Vlaamse Ardennen. “Ik train er niet zo vaak, maar ken de etappe nog van vorig jaar. Toen had ik pech in de Paddestraat, hopelijk blijf ik daar morgen van gespaard. En als we opnieuw met vijftig naar de streep rijden, probeer ik misschien wel mee te sprinten voor de zege.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt