Van Schip: ‘Dan heb ik maar even de brommer aangezet’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 1
Een dolgelukkige Jan Willem van Schip wist na zijn overwinning in de openingsetappe van de Baloise Belgium Tour met zijn vreugde geen blijf. "Dit is niet normaal, dit is superleuk."

Van Schip trok al in de eerste kilometer in het offensief en rondde zijn aanval succesvol af. “Het draaide al een heel seizoen niet lekker”, gaf de Nederlander van Roompot-Charles onomwonden toe. “Voor de start dacht ik: ik moet vandaag gewoon mee in die aanval zitten. Dus zette ik me meteen achter de wagen van de koersdirecteur. Die koude en die regen? Dat stoorde me niet. Ik was gewoon aan het fietsen en vandaag voelde dat wel lekker. Het enige dat me vandaag stoorde, was dat ik er in die tussensprints helemaal niets van bakte.”

“Dat laatste kan me nu ‘geen roest’ meer schelen. Op het einde hoorde ik: ingelopen, ingelopen. Ik ben gewoon blijven gaan. Ik geloofde er de hele dag in. Toen we na die Gouden Kilometer stil vielen, heb ik gewoon de brommer aangezet. Ik geloofde er de hele dag in, maar het besef dat ik ging winnen, kwam pas in de laatste rechte lijn. Pas toen ik die streep zag, drong dat tot mij door. Dit is niet normaal, dit is superleuk.”

Op de weg is het de ritzege van Van Schip de eerste overwinning van het jaar, maar op de piste was de Nederlander in 2019 al wel succesvol. Zo veroverde hij in het Poolse Pruszkow de wereldtitel puntenkoers. “Wat dit voor mij betekent? Dat ik zowel op de piste als op de weg heel hard kan fietsen. Dat doe ik gewoon heel graag. En nu weten gewoon nog meer mensen dat ik het kan.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt