Van Schip: ‘Mijn stuur? Dat is de toekomst in de koers’

VanSchip
Jan-Willem Van Schip ontpopt zich tot één van de smaakmakers in deze Baloise Belgium Tour. De Nederlander van Beat Cycling trok in de derde etappe voor de tweede keer in de aanval en hield daar naast een pak aandacht voor zijn eigen ontworpen stuur ook de leiderstrui in het Flandrien Super 8 Strijdlustklassement aan over.

Het was een opmerkelijk gegeven bij het vertrek in Gingelom. Jan-Willem Van Schip en de ploegleiders van Beat Cycling gingen voor de start langs bij de jury om goedkeuring te krijgen voor het nieuwe stuur van de renner. De Nederlander ontwikkelde de voorbije maanden zelf de “Aero Breakaway Bar”, een smal stuur dat hem moet toelaten nog aerodynamischer op zijn fiets te zitten.

De naam van het stuur was alvast goed gekozen. Van Schip zat net zoals woensdag in de vroege vlucht en veroverde onderweg de witte leiderstrui in het Flandrien Super 8 Strijdlustklassement. “Het was gewoon een leuke dag. Zo hard mogelijk rijden in een ontsnapping, daar word ik echt blij van. Het geeft mij een gevoel van snelheid. Een beetje zoals in de ploegenachtervoling, de discipline waarin ik ben begonnen. Maar een tikkeltje anders.”

Na alle inspanningen onderweg probeerde Van Schip in de finale het peloton nog te verrassen met een late uitval. “Ik geloofde er echt in dat ik voorop kon blijven. Op die laatste klim had ik nog een plannetje, maar het peloton kwam net iets te vroeg aansluiten. Voor de sprint was ik net iets te vermoeid.”

“Ach, ik doe vandaag een goede zaak in het strijdlustklassement en van al die aandacht voor mijn stuur word ik ook heel blij. Of het navolging zal krijgen? Ik denk dat het de toekomst in het wielrennen is.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt