Vanendert: ‘Deze zege betekent evenveel als rit in de Tour’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 4
Jelle Vanendert reed in Ardennenetappe van de Baloise Belgium Tour naar de tweede overwinning uit zijn carrière. Na zijn zege op Plateau de Beille in de Tour staat nu ook ritwinst in Wanze op zijn palmares. "Voor mij is deze overwinning even belangrijk."

Lotto-Soudal bepaalde van in het begin het wedstrijdbeeld van de koninginnenrit in de Baloise Belgium Tour. “In de openingsfase had ik het nog wat moeilijk”, geeft Vanendert toe. “Maar het was belangrijk om meteen mee te zijn in de goede vlucht. Vanaf dan heb ik het slim gespeeld en zolang mogelijk krachten gespaard. Met drie renners in de kopgroep konden we perfect het ploegenspel spelen. Jelle Wallays heeft opnieuw fantastisch werk geleverd.”

STERKSTE IN GOUDEN KILOMETER

Vanendert liet zich rustig meedrijven en plaatste zijn beslissende versnelling op de laatste helling van de dag, de Chemin du Comte. “In de Gouden Kilometer voelde ik al dat ik de sterkste was. Om te winnen, moest ik wel alleen aankomen. Om kans op succes te hebben, had ik op de top van de laatste helling een voorsprong van twintig seconden nodig.”

Aan de finish en op het podium bleef Vanendert opvallend rustig. “Ik ben niet de renner die heel snel euforisch zal worden, maar deze zege is voor mij wel heel belangrijk. Voor mij zelfs even belangrijk als een rit in de Tour of een klassieke zege. Ik zal immers nooit een renner zijn die veel wint. Daarvoor moet ik alleen finishen en dat is het huidige wielrennen niet gemakkelijk.”

KAART VAN GREIPEL TREKKEN

In het algemeen klassement staat Vanendert op 19 seconden van ploegmaat Keukeleire. “Maar hij moet niet bang zijn, ik ben de laatste renner die hem zal aanvallen (lacht). Het beste scenario? Een nieuwe sprintzege van Greipel.”

Deel dit bericht

Lees ook