Verken alle ritten van de Baloise Belgium Tour in het spoor van Ludo Dierckxsens!

ludo0605
Op de website en de socialmediakanalen van de Baloise Belgium Tour kan je vanaf nu het parcours van de 90ste editie in detail ontdekken. Onze cameraploeg ging op pad met Ludo Dierckxsens en verkende met de immer goedlachse voormalige Belgische kampioen de sleutelpassages van elke etappe. De Baloise Belgium Tour vindt plaats van 9 tot en met 13 juni een en maakt deel uit van de UCI ProSeries.

Op woensdag 9 juni weerklinkt het startschot van de 90ste editie van de Baloise Belgium Tour in Beveren. “Wij ontvangen de Baloise Belgium Tour met veel plezier omdat wij een echte wielergemeente zijn”, zegt burgemeester Marc Van de Vijver. De renners wacht een 175,3 km lange rit van het Waasland naar de Vlaamse Ardennen. De aankomst ligt in Louise-Marie, een pittoresk gehucht bij Maarkedal. “Wij willen aan de mensen tonen dat Maarkedal een prachtige gemeente is”, aldus de Maarkedalse schepen van Sport, gewezen topmountainbiker Filip Meirhaeghe. “Drie plaatselijke ronden, aankomst in Maarkedal, beklimmingen in volle finale … Het gaat prachtig zijn!”

Scherprechters in de openingsrit worden de beklimmingen van de Fortstraat, de Ellestraat en de Berg ten Houte. “De Fortstraat heeft dezelfde aanloop als de bekendere Taaienberg, maar in plaats van rechtdoor te rijden, moet je voor de Fortstraat linksaf opdraaien”, legt Ludo Dierckxsens uit. “De Ellestraat is de overkant van de Eikenberg. Het is een helling van 1,3 km met een maximum stijgingspercentage van bijna 8%. De top van de Berg ten Houte ligt dan weer op amper 1,2 km van de aankomst. Deze rit zal niet op een massasprint uitdraaien”, voorspelt Dierckxsens. “Het is een plaatselijk parcours waar je niet kan recupereren. De grote kanonnen gaan hier zeker uitpakken in de finale!”

Nog meer video’s met Ludo

Op donderdag 10 juni strijkt de Baloise Belgium Tour neer aan de kust. De tweede rit is een individuele tijdrit van 11 km in Knokke-Heist. De volgende dag wacht de renners een rit in lijn van het Limburgse Gingelom naar het Vlaams-Brabantse Scherpenheuvel-Zichem. Het slotweekend opent met een geaccidenteerde etappe in de provincie Luik met Hamoir als start- en finishplaats. De slotrit, op zondag 13 juni, gaat van Turnhout naar Beringen. Ludo Dierckxsens heeft al deze etappes verkend. Hou onze website en socialmediakanalen in de gaten, want we laten de komende dagen en weken de video’s één voor één op jullie los!

7 WorldTour-teams

Op concrete namen van renners is het nog even wachten, maar dat enkele van ‘s werelds grootste ploegen op 9 juni aan de start zullen staan, is een feit. Zeven WorldTour-teams hebben hun deelname aan de Baloise Belgium Tour al bevestigd: Deceuninck-Quick Step, Lotto Soudal, Bora-Hansgrohe, Trek-Segafredo, Team DSM, Intermarché Wanty Gobert en Israel Start-up Nation.

RITTENSCHEMA BALOISE BELGIUM TOUR 2021

– Dinsdag 8/6: ploegenpresentatie in Beveren
– Woensdag 9/6: Beveren – Maarkedal (175,3 km)
– Donderdag 10/6: Knokke-Heist – Knokke-Heist (tijdrit 11 km)
– Vrijdag 11/6: Gingelom – Scherpenheuvel-Zichem (170 km)
– Zaterdag 12/6: Hamoir – Hamoir (157 km)
– Zondag 13/6: Turnhout – Beringen (174 km)

De Baloise Belgium Tour is live te volgen op Sporza, RTBF en Eurosport.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt