Verrassende Christophe Laporte slaat dubbelslag in Bornem

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 2
Christophe Laporte heeft de macht gegrepen in de Baloise Belgium Tour. De Fransman pakte verrassend de zege in de tijdrit en wordt ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Op de derde dag van de Baloise Belgium Tour kregen de renners een tijdrit van 10,6 kilometer in en rond Bornem voor de wielen geschoven. Marco Mathis zette al vroeg een stevige richttijd neer. De Duitser van Katusha dook als eerste onder de dertien minuten. Zijn tijd van 12:48.89 was uiteindelijk goed voor de zesde plaats.

De verrassende Brian Van Goethem ging als eerste onder de chrono van Mathis. Lange tijd mocht de Nederlander dromen van de dagzege, maar met 12:45.89 strandde de renner van Roompot op de derde plaats. 

VELDRIJDERS MAKEN INDRUK

Intussen maakten ook de veldrijders indruk. Toon Aerts (Telenet Fidea Lions) en Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) nestelden zich in de bovenste regionen van het klassement, maar het was Quinten Hermans die met de titel van ‘beste crosser’ ging lopen. De ploegmaat van Aerts werd knap zevende.

Andriy Grivko eiste daarna de hot seat op, maar lang kon de Oekraïner niet genieten van zijn eerste plaats. Christophe Laporte zorgde voor de surprise van de dag door iedereen achter zich te laten. Met de komst van Lasse Norman Hansen en André Greipel beleefde de sprinter van Cofidis nog enkele spannende momenten, maar ook de de Deen en de Duitser beten zich de tanden stuk op de tijd van Laporte. 

KEUKELEIRE OP KOUSENVOETEN

Dankzij zijn zege in de tijdrit wordt Laporte ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. Daarin heeft hij nu vier seconden voorsprong op Greipel en vijf op Grivko. Titelverdediger Jens Keukeleire is op zijn kousenvoeten op geschoven naar de vijfde plaats, op slechts negen tellen van de Franse leider.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt