Wærenskjold: “Leiderstrui met hand en tand verdedigen”

DP2_5122

Søren Wærenskjold vergrootte vrijdag dankzij de gesprokkelde seconden in de Gouden Kilometer zijn voorsprong in de Baloise Belgium Tour. De Noor hoopt dit weekend met succes zijn leiderstrui te verdedigen.

De renner in de Baloise leiderstrui mag zaterdag de koninginnenrit in en rond Durbuy aanvatten met een voorsprong van elf seconden op de Tsjech Mathias Vacek. Nummer drie Rune Herregodts volgt al op 22 seconden.

“We hadden tijdens de briefing voor de rit afgesproken dat we vol voor de ‘Gouden Kilometer’ zouden gaan”, zei Warenskjold achteraf. “Mijn teamgenoten zouden er alles aan doen om me aan zoveel mogelijk bonificatieseconden te helpen. Het werden er uiteindelijk negen. Bovendien slaagden mijn naaste concurrenten er niet in om tijd terug te nemen op mij. Dan is de missie meer dan geslaagd. Op het einde voelde ik me nog goed en dacht ik er even aan om mee sprinten, maar dan zag ik het treintje komen van Alpecin-Deceuninck.”

In en rond Durbuy zal het algemene klassement wellicht in een beslissende plooi gelegd worden. De renners staan voor ruim 170 heuvelachtige kilometers met onderweg hellingen als Champs des Hêtres, Petite Somme, Côte de Hermanne, Côte Grand Houmart en de Mur de Durbuy.

Wærenskjold maakt zich op voor een pittige dag. ”Ik mag me niet laten verrassen”, zegt hij. “Morgen valt allicht de beslissing over de Baloise Belgium Tour, maar ik kan terugvallen op een zeer sterke ploeg. Zo hielden enkele ploegmakkers de benen stil na de laatste beklimming, toen ik de bonificatieseconden al op zak had. Om krachten te sparen voor zaterdag.. Die zullen we nodig hebben, want ik verwacht in de voorlaatste etappe heel wat aanvallen van mijn concurrenten. Ik ga mijn leiderstrui met hand en tand verdedigen”, besloot de jonge Noor.

Deel dit bericht

Lees ook