Waerenskjold oppermachtig in tijdrit, Van der Poel nieuwe leider

BaloiseBelgiumTour - Waerenskjold

Soren Waerenskjold heeft de derde etappe van de Baloise Belgium Tour gewonnen. In een tijdrit over 15,2 kilometer was de Noor ruim tien seconden sneller dan Yves Lampaert. Mathieu van der Poel zette de vierde tijd neer, maar wordt wel de nieuwe leider in het algemene klassement.

In een zonovergoten Beveren opende Ward Huybs de debatten. De eerste richttijd was voor de Australiër Alex Edmondson. De Australiër van Team DSM ging vroeg van start en mocht lang van zijn plaatsje in de hot seat genieten.

Slechts twee renners doken onder de streep nog onder de kanonstijd van Edmondson: Yves Lampaert en Soren Waerenskjold.

Lampaert valt terug

Aan het eerste tussenpunt had Lampaert uitzicht op een nieuwe tijdritzege in de Baloise Belgium Tour – een jaar geleden won hij al de chrono in Scherpenheuvel-Zichem. De voormalige Belgische kampioen zette halfweg de toptijd neer en zette Waerenskjold op zeven seconden.

De Noorse wereldkampioen tijdrijden bij de beloften had daarna nog wat meer energie in de tank en draaide in het tweede deel van de tijdrit de rollen om. Aan de streep had hij maar liefst elf seconden voorsprong op Lampaert. Voor Waerenskjold zijn eerste tijdritzege bij de profs.

Van der Poel nieuwe leider

Het was daarna nog uitkijken naar één renner: Mathieu van der Poel. Zou hij nog onder de tijd van Waerenskjold duiken? Niet dus. De Nederlander ging tot het uiterste, maar moest tevreden zijn met de vierde plaats. Hij hield nog net één seconde over om de leiderstrui over te nemen van Fabio Jakobsen.

Deel dit bericht

Lees ook