Wellens: ‘Perfecte tijdrit gereden dankzij filmpje’

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 2
Hij had het niet verwacht, maar dankzij een perfecte tijdrit pakte Tim Wellens vrijdag de dagzege in de Baloise Belgium Tour. In het algemeen klassement blijft de kloof met Remco Evenepoel bijna een minuut. "Maar we hebben al een plannetje klaar", belooft de kopman van Lotto-Soudal.

Het was maar een fractie van een seconde, maar 69 honderdsten waren voor Tim Wellens voldoende om Nathan Van Hooydonck de ritzege in Grimbergen af te snoepen. “Voor mezelf is die overwinning wel een verrassing”, geeft Wellens toe. “Ik had vandaag Victor Campenaerts verwacht, maar uiteindelijk zijn de verschillen tussen de top vier heel klein.”

“Ik was het parcours op voorhand niet komen verkennen, maar dankzij een filmpje van Kevin De Weert heb ik het wel grondig kunnen bestuderen. Uiteindelijk heb ik vandaag de perfecte tijdrit gereden.”

In het algemeen klassement volgt Wellens nu op 57 seconden van leider Remco Evenepoel. “Op voorhand had ik verwacht dat de tijdrit wel eens belangrijk kon zijn voor het eindklassement, nu zal die minder een rol spelen. Toch zullen we er morgen alles aan doen om toch nog die eindzege in de wacht te slepen. Een tactisch plannetje? We hebben iets in ons hoofd. We zullen aanvallend moeten koersen.”

Wellens blikte ook nog even terug op zijn tijdsverlies in de tweede etappe. “Ik had mee kunnen gaan met Evenepoel en Campenaerts, maar ik had niet verwacht dat hij zo ver weg zou rijden. Misschien is dat wel een tactische fout geweest. Maar hij was ook gewoon heel sterk. Toen ik me op de kop van het peloton heb gezet, kon ik de kloof ook niet dicht rijden.”

Deel dit bericht

Lees ook