Wellens wint tijdrit in Grimbergen

CYCLING BALOISE BELGIUM TOUR STAGE 2
Tim Wellens heeft zijn zege in de Baloise Belgium Tour beet. In de tijdrit in Grimbergen was hij een fractie van een seconde sneller dan Nathan Van Hooydonck. Remco Evenepoel blijft leider.

Onder een stralend zonnetje kregen de renners in Grimbergen een omloop over 9,2 kilometer voor de wielen geschoven. De Oostenrijker Matthias Brändle, in 2015 nog winnaar van de proloog in de Baloise Belgium Tour, was de eerste renner die onder de elf minuten dook: 10:52:88

Niki Terpstra leek een snellere tijd neer te zetten, maar kettingproblemen in de laatste bocht speelden de Nederlander parten. Terpstra beet zijn tanden stuk op de besttijd van de de voormalige werelduurrecordhouder.

Een verrassend sterke Nathan Van Hooydonck slaagde er wel in om Brändle uit de hot seat te duwen. Met 10:47:20 pitste hij bijna zes seconden van de toptijd van de Oostenrijker. Het zag er lang naar uit dat de prestatie van de jonge Belg voldoende zou zijn voor de dagzege.

Zelfs Europees kampioen Victor Campenaerts slaagde er niet in om zijn favorietenrol waar te maken. De kopman van Lotto-Soudal zette een ijzersterk tweede deel van de tijdrit neer, maar het tijdsverlies van elf seconden in de eerste kilometers was net te veel. Campenaerts kwam een kleine twee seconden te kort.

De droom van Van Hooydonck werd toch nog doorprikt. Tim Wellens verloor donderdag nog veel tijd met het oog op de eindzege, maar knabbelde in Grimbergen nog een fractie van een seconde van de besttijd van Van Hooydonck: 10:46:51. Remco Evenepoel (10:49:14) bevestigde ook bij de profs zijn tijdrijderscapaciteiten, maar viel met een vierde tijd net naast het podium.

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt