Zottegem aankomstplaats voor tweede rit Baloise Belgium Tour

zottegem
Donderdag 13 juni wordt alweer een wielerhoogdag voor Zottegem. De tweede rit van de Baloise Belgium Tour doorkruist de Vlaamse Ardennen en zal na enkele lokale rondes zijn ontknoping kennen in hartje Zottegem.

De Baloise Belgium Tour is een vijfdaagse rittenkoers buiten categorie (2.HC) uit de UCI Europe Tour en daarmee één van de meest prestigieuze meerdaagse wielerwedstrijden van ons land. De eerste editie van deze roemrijke rittenkoers dateert al van 1908. De jongste twee edities ging de eindzege naar Jens Keukeleire.

Op donderdag 13 juni zal de tweede rit van de Baloise Belgium Tour 2019 starten in Knokke-Heist en finishen in Zottegem. Alle details omtrent het pacours zullen later bekendgemaakt worden, maar vast staat dat deze rit alle deelgemeentes van Zottegem zal aandoen. Uiteraard mogen ook enkele legendarische bergjes en kasseistroken uit de Vlaamse Ardennen – waaronder de Berendries en de Paddestraat – niet onbreken. Ook zeker is dat er twee lokale rondes in Zottegem zullen zijn. Op die manier kan de Zottegemnaar ten volle genieten van dit wielerspektakel. Aan de finishzone zal iedereen de rit op groot scherm kunnen volgen en er zal uiteraard voorzien worden in randanimatie en catering van de bovenste plank. De finish in de Broeder Mareslaan wordt verwacht tussen half 4 en kwart voor 4. De rit zal ook live te bekijken zijn op Sporza en Eurosport.

“We zijn fier dat de Baloise Belgium Tour binnenkort in Zottegem mag neerstrijken”, aldus koersdirecteur Rob Discart van organisator Golazo sports. “Zottegem is een stad met een enorme wielerhistoriek. Het uitdagende parcours in de prachtige Vlaamse Ardennen staat garant voor een bijzonder aantrekkelijk koersverloop. De etappe naar Zottegem is dan ook erg belangrijk in de sportieve opbouw van onze wedstrijd. De Vlaamse Ardennen en Zottegem mochten absoluut niet ontbreken in het gevarieerde parcours dat we uitgetekend hebben.”

Deel dit bericht

Lees ook

Volgende editie van 12 tot 16 juni 2024

De volgende editie van de Baloise Belgium Tour zal plaatsvinden van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni 2024. Het rittenschema zal later bekendgemaakt